"İsrail ile Hamas arasında esir takası yakın"

"İsrail ile Hamas arasında esir takası yakın"

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, yakın zamanda Kassam Tugayları ile karşılıklı esir takası olacağı yönünde sinyaller verdi.

İsrail'in Savunma Bakanı Benny Gantz, hükümetlerinin "Kassam Tugayları'nın elindeki İsrail askerlerinin ve sivillerin" Filistinli mahkumlar karşılığında serbest bırakılması için bir takas anlaşması gerçekleştirmesi üzerinde çalışma yaptığını açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin El Cezire'den aktardığı bir habere göre, Gantz, gerçekleşmesi beklenen takasın mahiyetinin ne olacağı ve İsrail'in Gazze'deki esirlerin serbest bırakılmasına karşılık Filistinli esirlerden kaç kişinin serbest bırakılmasını kabul edeceğine dair herhangi bir ayrıntı vermedi.

Birkaç gün önce Kassam Tugayları, ellerindeki esir askerlerden birinin sağlık durumunun aniden kötüleştiğini duyurmuş ardından da bu konuda verdiği bilgileri teyit eden video görüntüleri yayınlamıştı.

Yayınlanan video görüntüsünde, esir İsrail askerlerinden Hişam es Seyyid'in oksijen tüpüne bağlı olduğu görülüyordu.

Kassam Tugayları aynı zamanda hasta esir askerin kimliğiyle ilgili bilgileri de açıklamış ve verilen bilgilerin söz konusu askerin askerlik numarasına ve kimlik bilgilerine uyduğu görülmüştü.

Kassam Tugayları'nın elinde Gazze'de şu an dört İsraillinin olduğu belirtiliyor.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.