Hamas, elindeki İsrailli rehinenin görüntülerini yayınladı

Hamas, elindeki İsrailli rehinenin görüntülerini yayınladı

Hamas, rehine olarak tuttuğu İsrail vatandaşına ait görüntüleri yayınladı.

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları, ellerindeki bir İsrailli rehinenin görüntülerini yayınladı.

Kassam Tugayları'nın sözcüsü Ebu Ubeyde, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada ellerindeki bir İsrail askerinin sağlık durumunun kötüleştiğini ifade etmişti.

Kassam'ın kısa bir süre içerisinde söz konusu kişinin videosunu yayınlayacağı belirtiliyordu.

Dün (28 Haziran) yayınlanan videoda ise, bir süredir Gazze Şeridi'nde Kassam Tugayları tarafından rehine olarak tutulan İsrail askeri Hişam es Seyyid'in görüntülerine yer verildi.

Görüntülerde Es Seyyid'in hasta yatağında olduğu ve oksijen tüpüne bağlandığı görülüyor.

Yayınlanan videoda arka planda El Cezire'nin bir yayınına yer veriliyor. Söz konusu yayın, videonun servis edilmesinden 7 gün önce canlı yayınlanan bir programa ait. Bu görüntülerle, rehinenin hala hayatta olduğu mesajının verildiği düşünülüyor.

Hişam es Seyyid 1986 doğumlu.

Bedevi asıllı Filistinli bir Arap olmasına rağmen kendi isteğiyle İsrail ordusunda bir dönem askerlik yapmış bir İsrail vatandaşı. Es Seyyid'in psikolojik rahatsızlıkları olduğu ve daha önce de birçok kez kaybolduğu belirtiliyor.

Nisan 2015'te Gazze Şeridi'ni çevreleyen çiti geçtiği tahmin ediliyor.

Gazze'de Kassam güçlerince tutuklanan es Seyyid'in ailesi, İsrail hükümetini oğullarının iadesiyle ilgilenmemekle suçluyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.