ABD'de eşcinsel evlilikler tanınıp korunacak

ABD'de eşcinsel evlilikler tanınıp korunacak

ABD Senatosu, eşcinsel evliliğin federal düzeyde tanınmasını öngören yasa tasarısını kabul etmesiyle birlikte Anayasa Mahkemesi'nin eşcinsel evliliğe karşı hareket etmesine bir dayanak oluşturmayı sağlayacak.

ABD Senatosu, eşcinsel evliliğin federal düzeyde tanınmasını öngören yasa tasarısını kabul etti. Tasarı, muhafazakar Anayasa Mahkemesi'nin 2015’te eşcinsel evliliği ülke çapında yasal hale getiren önceki kararını tersine çevirebileceği endişesiyle gündeme alındı.

Evliliğin, yapıldığı eyalette yasal olması halinde federal hükümetçe de tanınmasını öngören dar kapsamlı tasarı, Anayasa Mahkemesi’nin eşcinsel evliliğe karşı hareket etmesi halinde bir dayanak oluşturmayı amaçlıyor.

Ancak tasarı, Anayasa Mahkemesi'nin izin vermesi halinde eyaletlerin eşcinsel ya da ırklar arası evlilikleri yasaklamasını, engellemeyecek.

Yine de yasa sayesinde eyaletlerin, gerçekleştirildikleri yerde yasal olan tüm evlilikleri tanımaları ve mevcut eşcinsel evlilikleri korumaları gerekecek.

Tasarı 36'ya karşı 61 oyla kabul edildi. Kabul için 60 oya ihtiyaç vardı. Yasayı destekleyen 49 Demokrat senatöre 12 Cumhuriyetçi senatör de katıldı. Georgia Senatörü Demokrat Raphael Warnock ve iki Cumhuriyetçi senatör oylamaya katılmadı.

ABD Başkan Joe Biden tasarının onaylanmasını övgüyle karşıladı ve Temsilciler Meclisi’nde de kabul edilmesi halinde, tasarıyı "derhal ve gururla" imzalayacağını söyledi.

ABD Nüfus Sayım Bürosu'na göre ülkede yaklaşık 568 bin evli eşcinsel çift bulunuyor.

Kaynak: Amerika'nın Sesi

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum