The Guardian'ın 'Taliban eşcinsel Afganı öldürdü' haberi sahte çıktı: "Yaşıyorum ve eşcinsel değilim"

The Guardian'ın 'Taliban eşcinsel Afganı öldürdü' haberi sahte çıktı: "Yaşıyorum ve eşcinsel değilim"

Batılı medya kaynaklarının Afganistan üzerine ürettiği sahte içeriklerin son dönemde artması dikkat çekiyor.

Batılı haber kaynakları Afganistan özelinde sahte içerikler üretmeye devam ediyor. Bunların son örneği geçtiğimiz gün yaşandı.

İngiltere merkezli The Guardian olmak üzere birçok Batılı haber servisinin yayımladığı bir haberde, eşcinsel olduğu öne sürülen bir Afganın Taliban tarafından öldürüldüğü iddia edilmişti.

Söz konusu haberde, "eşcinsel bir Afgan olduğu" iddia edilen Hamid Saburi'nin Taliban tarafından ağustos ayında başkent Kabil'de kaçırılıp, işkence edildiği ve 'katledildiği' ileri sürülmüştü.

Ancak Batılı kaynakların hem eşcinsel olduğunu hem de Taliban tarafından öldürüldüğünü iddia ettiği kişi, The Guardian'ın haberini yalanladı.

Öldürüldüğü öne sürülen genç Afgan halen hayatta olduğunu kanıtladığı bir video yayımlayarak, isminin Seyfullah Ahmedi olduğunu söyledi.

Ahmedi yayımladığı videoda eşcinsel olmadığını da sözlerine ekleyerek konuya ilişkin haberleri üreten kişi ve kurumlara dava açacağını dile getirdi.

Taliban'ın Afganistan'da yönetimi devralması sonrası özellikle 'insan haklarının ihlal edildiği' iddiasıyla birçok Batılı medya kaynağının ve bazı Afgan gazetecilerin sahte içerikler ürettiği biliniyor.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum