ABD'den Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimine yeni yaptırım

ABD'den Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimine yeni yaptırım

ABD, Afganistan'daki İslam Emirliği yönetiminin yetkililerine yeni yaptırım uygulayacağını açıkladı.

ABD, kadın ve kız çocuklarının haklarını ihlal ettiği iddiasıyla Afganistan'daki İslam Emirliği yetkililerine yeni yaptırımlar uygulayacağını açıkladı.

Dışişleri Bakanı Antony Blinken, "İslam Emirliği'nin mevcut ve eski yetkililerinin yanı sıra kısıtlayıcı politikalara ve şiddete başvurarak kadınları baskı altına alan 3. kimselere" yönelik yeni vize kısıtlama politikası getirileceğini duyurdu.

ABD'nin duyurusu, Merkez İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktör Yardımcısı David Cohen ile İslam Emirliği yönetimi İstihbarat Başkanı Abdul Hak Vasik'in ile Katar'ın başkenti Doha'da yaptığı yüz yüze görüşmenin ardından geldi.

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetiminin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdulkahhar Belhi, ABD'nin yeni vize kısıtlama politikasını ilan etmesi üzerine bunun iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi önünde engeller oluşturacağını ifade etti.

Belhi, Doha'daki söz konusu görüşmeler göz önüne alındığında, ABD'nin olumlu adımlar atarak İslam Emirliği ile yapıcı ilişkiler kurmaya dair istekliliğini sahada göstermesi gerektiğini dile getirdi.

Taliban'ın yönetimi devralmasından bu yana ABD'nin öncülüğünde Afganistan'daki İslam Emirliği yetkililerine çeşitli yaptırımlar uygulandığı biliniyor.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum