Taliban ile ABD arasında üst düzey görüşme

Taliban ile ABD arasında üst düzey görüşme

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimi ile ABD arasında Katar'ın başkenti Doha'da üst düzey bir temas gerçekleştirildi.

CNN International'ın aktardığı habere göre, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktör Yardımcısı David Cohen, İslam Emirliği yönetimi İstihbarat Başkanı Abdul Hak Vasik ile yüz yüze bir görüşme gerçekleştirdi.

Mepa News'in yerel kaynaklardan edindiği bilgilere göre Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştirilen görüşmenin ana gündem maddesi Afganistan'ın birden fazla vilayetinde uçmaya devam eden ABD'ye ait insansız hava araçları oldu.

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimi önceki açıklamalarında da ABD'ye ait insansız hava araçlarının Pakistan hava sahasını kullanarak Afganistan üzerinde uçuşlar gerçekleştirmesini "egemenlik ihlali" olarak nitelendirmişti.

Öte yandan görüşme, El Kaide lideri Eymen ez Zevahiri'nin 31 Temmuz'da başkent Kabil'de hedef alındığının açıklanmasının ardından ABD tarafıyla ilk üst düzey temas oldu.

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.