ABD: Afganistan'da iç savaş çıkacak

ABD: Afganistan'da iç savaş çıkacak

ABD'li yetkililerin Afganistan'a yönelik açıklamaları, ülkeyi yeni bir çatışma sürecinin beklediği yönünde endişelere yol açtı.

ABD, Afganistan'dan çekilmesine rağmen ülkeye yönelik istikrarsızlaştırıcı faaliyetlerine devam ediyor.

Daha önce ülkenin maddi kaynaklarına el koyan ve yaptırımlarla Afganistan'a ekonomik krize yol açan ABD, bu kez de iç savaş uyarısı yaptı.

"Afganistan'da iç savaş çıkacak"

Açıklama ABD'nin Afganistan Özel Temsilcisi Thomas West tarafından yapıldı.

West, Afganistan'dan yeniden iç savaş çıkmasından "korktuklarını" ve meselenin kesin olduğunu ifade etti. West'e göre ülkede iç savaş çıkıp çıkmayacağı değil, savaşın ne zaman patlak vereceği tartışma konusu.

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimini kapsayıcı olmamakla suçlayan West, yönetimi ülkede baskıcı politikalarda bulunmak ve anlaşmalara uymamakla suçladı.

ABD'nin açıklamaları, ülkede İslam Emirliği muhalifi gruplara yönelik Batı desteğinin sürdüğü bir döneme denk geldi.

Afganistan'da İslam Emirliği yönetiminin ayakta kalmasını istemeyen ABD'nin ülkedeki silahlı gruplara da destek verdiği ifade ediliyordu.

ABD, 1996-2001 sürecinde de benzer adımlar atarak İslam Emirliği yönetimini yıkmaya çalışmış, 2001 işgalinde beraber hareket ettiği Kuzey İttifakı grupları ile de ilişki içerisine girmişti.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum