Afganistan'dan ABD'nin ülkenin mal varlığına el koymasına tepki

Afganistan'dan ABD'nin ülkenin mal varlığına el koymasına tepki

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimi, ABD'nin ülkeye ait mal varlıkları üzerindeki tek taraflı tasarruflarına tepki gösteren bir açıklamada bulundu.

Açıklama, İslam Emirliği yönetiminin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdulkahhar Belhi tarafından yapıldı.

Belhi, yaptığı açıklamada ABD'nin kararına tepkili olduklarını kaydetti.

ABD'nin Afganistan'a ait maddi varlığın 3.5 milyar dolarlık kısmını İsviçre'ye transfer etme kararının kabul edilemez olduğunu dile getiren Belhi, bunun uluslararası normları da ihlal ettiğine vurgu yaptı.

Afganistan Merkez Bankası'nın rezervlerinin para biriminin istikrarı, finansal sistemlerin güçlendirilmesi ve uluslararası işlemler için kullanıldığını dile getiren Belhi, ABD'nin kararının Afgan ekonomisini istikrarsızlaştıracağını söyledi.

Belhi, Afgan tarafıyla anlaşmadan ABD'nin böyle bir adım atmasına da tepki gösterdi.

Ne olmuştu?

ABD, Afganistan'a ait 7 milyar dolarlık parasal varlığın 3.5 milyar dolarlık kısmını serbest bırakacağını belirtmişti.

Paranın İsviçre merkezli Uluslararası Ödemeler Bankası'na verileceği ve paranın nasıl kullanılacağına dair bir komisyon kurulacağı belirtilmişti.

Böylece Afganistan'a ait paralar yine Afgan devletine teslim edilmemiş olacak ve paralar üzerindeki tasarruf kısıtlanacak.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum