CNN'in Afganistan'a dair yalan haberi Emmy ödülü aldı

CNN'in Afganistan'a dair yalan haberi Emmy ödülü aldı

Afganistan'a dair CNN tarafından hazırlanan ve daha sonra yalan olduğu ortaya çıkan kısa belgesele Emmy ödülü verildi.

Afganistan'a dair Batı ve ABD menşeli yalan haberlerin gündemde olduğu bir dönemde dikkat çekici bir gelişme yaşandı.

CNN tarafından "Afganistan'da kız çocuklarının satıldığına" dair hazırlanan ve yalan olduğu ortaya çıkan haber Emmy ödülüne layık görüldü.

Habere konu edilen kız çocuğun ailesi, haber sonrasında açıklama yapmış ve aktarılan konunun çarpıtıldığını ve yalan olarak servis edildiğini söylemişti.

Haber ve Belgesel Emmy ödülleri kapsamında söz konusu habere "Kısa Formda Olağanüstü Zor Haber Öyküsü Ödülü" verildi.

cnn-emmy.jpg

Ne olmuştu?

CNN tarafından yayınlanan ve Afganistan'da kız çocuklarının para karşılığı evlilik için satıldığına dair haberinin uydurma olduğu ortaya çıktı.

Çeşitli yerel medya kaynaklarına konuşan aile, CNN'in haberinin kurgu olduğunu, gerçeği yansıtmadığını söyledi.

CNN tarafından servis edilen haberde, 9 yaşındaki kız çocuğunun amcasına para karşılığında evlilik için satıldığı iddia edilmişti.

"CNN'in iddiası uydurma"

İddiayı yalanlayan baba Abdulmalik, kızını evlilik karşılığında para için sattığına dair iddianın gerçeği yansıtmadığını söyledi. Abdulmalik, kızının amcası olan kendi kardeşine yaklaşık 350 bin Afgani borcu olduğunu, bu borca karşılık teminat olarak kızını amcasının yanına bıraktığını belirtti.

Bölgedeki ailenin kaldığı kampın temsilcisi Celil Hafız, Abdulmalik'in, kendilerine yardım edileceğini düşünerek kameralar tarafından kaydedilmeyi kabul ettiğini ifade etti.

Abdulmalik ise CNN veya başka bir tarafın kendilerine, filme kaydedilme karşılığında para vermediğini söyledi.

cnnafgan.jpeg

"Küçük kız ailesiyle beraber"

Olayın kurgusal bir şekilde medyada gündeme gelmesinin ve küçük kızın para karşılığı satıldığının iddia edilmesinin ardından Abdulmalik, kızını rehin olarak bıraktığı için kendi akrabaları tarafından tehdit edildiğini de ifade etti.

Küçük kız çocuğunun şu an ailesiyle beraber yaşadığı ve CNN'in iddia ettiği gibi para karşılığında evlendirilmediği öğrenildi.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum