ABD'de evsizlere kaldırımlar yasak

ABD'de evsizlere kaldırımlar yasak

ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki Los Angeles şehri Kent Konseyi, evsiz insanların kaldırımlarda oturmalarını ve yatmalarını engelleyen düzenlemenin yerine daha az toleranslı yeni bir yasa öneriyor.

ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki Los Angeles şehri Kent Konseyi Evsizlik ve Yoksulluk Komitesi, "oturma-yatma yasası" olarak da bilinen Belediye Kanunu yönetmeliğinin sınırlarını genişletmek istiyor. Yönetmeliğe göre kentin kamuya açık herhangi bir yerinde kaldırımlara oturmak, yatmak ya da uyumak suç olarak kabul ediliyor ancak bu kanun yalnızca sınırlı koşullar altında uygulanabilir.

Yeni önerilen yasada ise bu koşulların uzun bir listesi sunuluyor, örneğin bir parkın ya da okulun 500 feet (yaklaşık 150 metre); bina girişlerinin ise 10 feet (yaklaşık 3 metre) yakınında kalan kaldırımlara oturma ve yatma yasağı gelmesi isteniliyor.

Komite üyeleri ve belediye avukatları, kaldırım yasağına dair belediye kanununu, konaklama ya da kamp karşıtı yasakların nasıl uygulanacağını belirleyen federal mahkeme kararı ile aynı hizaya getirmeye çalışıyor.

Bir davada temyiz mahkemesi şehirde halka açık tüm alanlarda uyumayı yasaklayan Boise yasasını iptal etmişti. Hakim Marsha S. Berzon, "Şehirde içeride yatacak yer olmadığı durumda hükümet evsiz insanları dışarıda halka ait alanlarda uyudukları için suçlu addedemez." şeklinde görüş bildirmişti.

Komitenin önerdiği yasa temyiz mahkemesi tarafından iptal edilen Boise yasası ile pratikte aynı. Yasa teklifinde açıkça "Hiç kimse sokakta, kaldırımda ya da diğer kamu alanlarında oturamaz, yatamaz ve uyuyamaz." ifadeleri kullanılıyor.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.