ABD'de evsizlerin sayısındaki artışın önüne geçilemiyor

ABD'de evsizlerin sayısındaki artışın önüne geçilemiyor

Milyonlarca dolarlık yatırıma rağmen, Los Angeles’ta evsiz sayısı bir önceki yıla göre yüzde 13 artış gösterdi.

Milyonlarca dolarlık yatırıma rağmen, Los Angeles’ta evsiz sayısı bir önceki yıla göre yüzde 13 artış gösterdi.

Son altı yılda 5. kez sıçrama yapan evsiz kişi sayısı her yıl Ocak ayında tespit ediliyor. Yetkililer son açıklanan rakamın pandemi öncesine ait olduğunun altını çizerken, koronavirüsün oluşturduğu ekonomik bunalım nedeniyle bu sayının çok daha yukarı çıkabileceğinden kaygı duyuyor.

Los Angeles Evsiz Hizmetleri Dairesi Yöneticisi Heidi Marston, bu sayının, koronavirüs yüzünden bütün dengeler yeniden değiştiği için sağlıklı olmadığını söylüyor.

Marston, Ocak ayından bu yana Los Angeles’ta pandeminin de etkisiyle 600 bin kişinin işini kaybettiğini hatırlatırken, sokaklarda yaşayan insan sayısının bu süreçte de artmış olabileceğini belirtti.

Açıklanan son rakamlara göre Los Angeles’ta bölge genelinde yüzde 13’lük artışla toplam evsiz sayısı 66 bin 433’e yükselirken, Los Angeles kenti genelindeyse bir önceki seneye göre yüzde 14 artış yaşandı ve evsiz sayısı 41 bin 290’a yükseldi.

Koronavirüsün hızla yayılması nedeniyle bulaşmanın önlenebilmesi için Kaliforniya genelinde 15 bin otel odası evsizlere hizmet için güvence altına alınmış ancak yarısından çoğu boş kalmıştı.

Pandemi yüzünden Los Angeles genelinde, alınan karar doğrultusunda konut veya iş yerlerinden tahliye yapılamıyor.

Los Angeles’taki Kaliforniya Üniversitesi’nin yaptığı bir araştırmaya göre artan işsizlik, kira ve mortgage ödemelerinin yapılamaması nedeniyle 120 bin hane daha tahliye kararı uygulanmaya başladığında evsiz sayısına eklenebilir.

Los Angeles Belediye Başkanı Eric Garcetti, artışın altını çizerek, ABD genelinde kapsamlı bir çözüm üretilmesi gerektiğine inandığını ifade söyledi.

Evsiz nüfusunun üçte ikisi erkeklerden oluşuyor. Los Angeles’taki toplam siyah nüfusu yüzde 8’ken, evsiz siyah Amerikalılar’ın oranı yüzde 34. Araştırma siyah Amerikalılar’ın 4 kat daha fazla evsiz kalma riskiyle karşı karşıya olduğunu gösteriyor.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.