ABD'de görevli 11 Venezuelalı diplomat saf değiştirip Guaido'yu tanıdı

ABD'de görevli 11 Venezuelalı diplomat saf değiştirip Guaido'yu tanıdı

Venezuela'da Ulusal Meclis Başkanı'nın kendisini geçici başkan ilan etmesi sonrası ABD'de görevli 11 diplomat, saf değiştirerek Juan Guaido'yu destekledi.

Venezuela muhalefeti, Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'nun kendisini geçici başkan ilan ettiği tarihten bu yana ABD'de görevli 11 diplomatın saf değiştirerek kendi taraflarına geçtiğini bildirdi.

Ayrıca Nicolas Maduro hükümeti karşıtı muhaliflerin ABD'deki üst düzey temsilcilerinden Gustavo Marcano, Venezuela'ya ait ABD'deki elçilik ve konsolosluklara ait banka hesaplarının dondurulduğunu da dile getirdi. Marcano, Nicolas Maduro'ya sadık diplomatların Venezuela'ya dönmeden önce diplomatik misyonlardaki tüm sistemleri devre dışı bıraktığını da söyledi. Ancak Marcano, muhalif diplomatların sistemleri yeniden faaliyete sokmak için çaba harcadığını da aktardı.

Venezuela muhalefetinin ABD'deki elçisi Carlos Vecchio da saf değiştirerek Maduro hükümetinden ayrılan diplomatların Guaido ile çalışmaya devam edeceğini belirtti. Vecchio, muhalefetin henüz Washington Büyükelçiliği'ne erişiminin olmadığını aktardı. Saf değiştiren diplomatların 7'si konsolosluklarda, 3'ü büyükelçilikte, biri de BM'de görev yapıyordu.

Maduro'dan Kolombiya sınırını kapatma tehdidi

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD başta olmak üzere bölge ülkelerinin gönderdiği insani yardım malzemelerinin ülkeye girmesine karşı çıkıyor. Kolombiya sınırına giden ve Juan Guaido'nun da aralarında bulunduğu 80 milletvekili, gıda ve tıbbi malzemelerden oluşan yardımları Venezuela'ya geçirmeye çalışacak. Ancak güvenlik güçlerinin yollara barikatlar kurduğu ve insani yardımların geçişini engelleyeceği ifade ediliyor.

Muhalefet, gün içerisinde Kolombiya Venezuela sınırının Kolombiya tarafındaki Cucuta kentine gönderilen malzemeleri bölgedeki 3 köprü üzerinden ülkeye sokmayı deneyecek.

Sınırda açıklama yapan Milletvekili Jose Manuel Olivares, yardımları taşımak ve askerlerin olası engellemelerini aşmak için sınırın Venezuela tarafından beyaz elbiseler giyerek geleceklerini söyledi. Venezuela güvenlik güçlerine müdahale etmemeleri ve sınırı açmaları uyarısında bulunan Olivares, "Eğer askerler müdahale ederek suç işlerse kendi gelecekleri ile oynarlar." dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.