Venezuela ordusu sınırda ateş açtı: En az 2 ölü

Venezuela ordusu sınırda ateş açtı: En az 2 ölü

Ülkenin Brezilya sınırını kapatan Venezuela ordusu, insanı yardım konvoyuna ulaşmaya çalışan bir grup sivile ateş açınca en az iki kişi hayatını kaybederken birden çok kişi de yaralandı.

Venezuela'da ordu ülkenin Brezilya sınırında insani yardım konvoyuna ulaşmaya çalışan bir grup sivile ateş açtı. Olaylarda en az iki kişi hayatını kaybetti, birçok kişi de yaralandı. Görgü tanıkları ordunun sınır kenti Kumarakapay'a ulaştığı sırada halkın üzerine ateş açtığını belirtti.

Birleşmiş Milletler (BM) sözcüsü Stephane Dujarric, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Venezeula’da şiddetten kaçınılması çağrısı yaptığını duyurdu. Gazetecilere açıklama yapan Dujarric, "Olası bir hayat kaybı oldukça üzücü" dedi.

Muhalefet lideri Juan Guaido, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Bu suçun sonucu : 12 yaralı ve bir ölü" dedi.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, muhalefetin dile getirdiği üzere ülkesinde insani kriz olduğu iddialarını reddediyor.

Maduro, Amerika Birleşik Devletleri’nin bölgeye yolladığı insani yardımların ‘ucuz gösteri’ olduğunu savunuyor

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.