ABD'de orman yangınında ölü sayısı 31'e yükseldi

ABD'de orman yangınında ölü sayısı 31'e yükseldi

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde meydana gelen yangın sonucu ölenlerin sayısı 31'e yükseldi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletinde bugüne kadar görülen 'en ölümcül' olarak değerlendirilen orman yangınlarında ölü sayısı 31'e yükseldi.

Eyaletin kuzeyinde süren arama kurtarma çalışmalarında pazar günü yanan evlerin arasında beş kişinin ve araba içerisinde bir kişinin cesetlerine ulaşıldı. Bulunan son cesetlerle beraber ölü sayısı 31'e ulaştı. Kuzeydeki yangınlarda 200'den fazla kişinin ise akıbeti bilinmiyor.

66852_bigpicture_11937_waldbraende_kalifornien_savo_body_ap.jpg

"Şeytan Rüzgarı" olarak adlandırılan sıcak ve kuru rüzgarların bölgede hakim olması yangının yayılma hızını ise artırıyor. Kuzeydeki yangının sadece yüzde 25'inin kontrol altına alınabildiğini belirten yetkililer, günümüzdeki yangınların eskiye nazaran çok daha hızlı yayıldığı vurgusunu yaptı.

Yangınlarda mahsur kalan bir kadının sosyal medya ortamında paylaştığı görüntüyse Kaliforniya eyaletindeki yangınların boyutunu gözler önüne serdi:

Trump: Akıllı olun

Kaliforniya Valisi Jerry Brown, Amerikan Devlet Başkanı Donald Trump'tan 'büyük afet' alarmı vermesini isteyerek daha fazla kişinin seferber olmasını istedi.

Ateşkes Günü kutlamaları için Paris'te olan Donald Trump ise Twitter üzerinde paylaştığı bir mesajda, "Doğru düzgün bir orman yönetimi ile Kaliforniya'da sürekli meydana gelen bu felaketleri durdurabiliriz. Akıllı olun!" ifadelerini kullandı.

Trump daha önce eyalet yetkililerini suçlayarak, federal yardımları kesmekle tehdit etmişti.

Yetkililerse yangınlardaki en büyük etkenin küresel ısınma olduğunu, orman arazisininse federal kurumlar tarafından işletildiğini belirtmişti.

Kaynak: Mepa News, Euronews

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.