ABD'deki protestolar tüm ülkeyi sardı

ABD'deki protestolar tüm ülkeyi sardı

Amerika'da polisin siyahi bir vatandaşı öldürmesinin ardından başlayan protestolar günden güne yayılıyor.

Minneapolis'de bir polisin gözaltına aldığı siyah Amerikalı George Floyd’u yaklaşık dokuz dakika boyunca nefessiz bırakarak ölümüne sebep olmasının ardından başlayan protestolar ABD'nin dört bir yanında artarak devam ediyor.

Minneapolis'te başlayan, daha sonra tüm eyalete ve ülkeye yayılan protestolarda göstericiler ve polis çatışırken, geniş kapsamlı şiddet ve yağma olayları yaşanıyor.

Şiddet olaylarının armasıyla Atlanta, Los Angeles, Philadelphia, Denver, Cincinnati, Portland/Oregon ve Louisville gibi pek çok kentte sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başlandı.

Yasağa uymayarak protesto eylemlerine devam eden gruplara ise polis, yine biber gazı ve plastik mermilerle müdahale etti.

Başta ABD Devlet Başkanı Donald Trump olmak üzere birçok siyasetçinin tutumu ve sözleri gerilimi artırırken, protestolarda yaşanan şiddet olaylarının da arttığı göze çarpıyor.

Bölgeden aktarılan görüntüler, ABD'de şiddetin her geçen saniye arttığını gözler önüne seriyor.

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.