ABD'deki ırkçılık karşıtı gösteriler Meksika'ya sıçradı

ABD'deki ırkçılık karşıtı gösteriler Meksika'ya sıçradı

ABD'de George Floyd’un ölmesiyle başlayan protestolar, sınır komşusu Meksika'ya sıçradı.

ABD'de polisin gözaltı işlemi sonrası ABD'li George Floyd’un ölmesiyle başlayan protestolar, farklı ülkelerde de devam ediyor. Bu ülkelerden biri ABD'nin sınır komşusu Meksika.

Polisin daha önceki gösterilerde 3 kişiyi gözaltına almasının ardından Cuma günü de Meksika’nın başkenti Mexico City’de protesto yürüyüşü yapan göstericiler, bazı binalara zarar verirken ABD Büyükelçilik binasına da taşlar attı.

Göstericiler, ülkede geçen ay Jalisco eyaletinde gözaltındayken ölen Giovanni Lopez’in ölümüyle ilgili kişilerin yargılanmasını talep ediyorlar.

Olayla ilgili çelişkili bilgiler söz konusu ancak sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, Lopez’in polis tarafından gözaltına alındığı anlar görülüyor. Çevrede bulunan kişiler, Lopez’in Corona virüsü salgını nedeniyle yüzünde maske bulunmasından başka hiçbir eyleminin olmadığını iddia ediyorlar.

Jalisco eyaletinin Guadalajara şehrinde, ABD'deki gösterilerle birlikte yeniden alevlenen protestolar küçük bir grup tarafından başlatıldı. Ancak Perşembe akşamı göstericiler, bir polis memurunun üzerine benzin dökerek yaktı ve yaralanmasına neden oldu. Olaylar sırasında çok sayıda bina ve polis aracı da zarar gördü.

Jalisco Savcısı General Gerar Solis, Lopez’in ölümüyle ilgili 3 polis memurunun gözaltına alındığını açıkladı.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.