ABD'deki Yunan lobisi: Türkiye'ye F-35 ambargosundan mutluyuz

ABD'deki Yunan lobisi: Türkiye'ye F-35 ambargosundan mutluyuz

Önde gelen Amerikan Yunan örgütü HALC, Türkiye'ye F-35 teslimatını engellleyen yasadan mutluluk açıklayıp devamının gelmesini beklediğini belirtti.

ABD Kongresi'nin her iki kanadında onaylayıp Başkan Donald Trump tarafından imzalanan Ulusal Savunma Yetki Yasası (NDAA) kapsamında Türkiye'ye F-35 satışlarının durdurulmasını, Amerika'daki Yunan lobisi memnuniyetle karşıladı.

Lobi örgütlerinin önde gelenlerinden, Türkiye'ye F-35 ambargosu çıkmasında etkili rol oynayan Helen Amerikan Liderlik Konseyi (HALC), kararla ilgili bir açıklama yayımladı.

HALC İcra Direktörü Endy Zemenides imzalı açıklamada ''F-35'lerin Türkiye'ye teslimatının engellenmesinin NDAA'ya eklenmesi, çok uzun zaman önce yapılmış olması gereken ABD-Türkiye ilişkilerinin yeniden değerlendirilmesi yönünde bir ilk adım'' denildi.

Açıklamadan satır başları şu şekilde:

"Trump yönetiminin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a baskıyı artırmasından mutluyuz, ama geçici önlemlerin ABD'nin Türkiye'ye yönelik uzun vadeli politikasının daha geniş çaplı yeniden değerlendirmesinin parçası olması lazım. Türkiye Batı'ya ve demokratik standartlara sırtını çevirme niyetini belli etmiştir.''

''Amerikan silahları ABD'nin Yunanistan gibi müttefiklerini tehdit etmek, Kıbrıs gibi ABD'nin stratejik ortaklarını işgal etmek, ABD'nin değerlerine ve bölgedeki çıkarlarına zarar vermek için kullanılamaz.''

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.