ABD'den Afgan halkına 55 milyon dolarlık acil yardım

ABD'den Afgan halkına 55 milyon dolarlık acil yardım

ABD Dışişleri Bakanlığı, Afganistan için 55 milyon dolarlık insani yardım paketini açıkladı.

ABD, Afganistan'da meydana gelen deprem sebebiyle ülkeye 55 milyon dolar değerinde acil insani yardım sağlanacağını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Afganistan’da 22 Haziran’da meydana gelen depremin insani krize yol açması sebebiyle ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) vasıtasıyla ülkeye 55 milyon dolarlık acil insani yardım paketi sağlanacağı ifade edildi.

Dışişleri Bakanı Antony Blinken, "ABD, doğal afetten en çok etkilenen bölgelere ulaştırılması için USAID aracılığıyla yaklaşık 55 milyon dolarlık ek acil insani yardım gönderecek." dedi.

Söz konusu yardımlar içerisinde barınak, yemek pişirme kapları, su bidonları, güneş enerjili lambalar, kıyafetler ve diğer ev eşyaları gibi kritik insani ihtiyaçların bulunacağı belirtildi.

Öte yandan doğal afetin su kaynaklı hastalıklara yol açabileceği ihtimalinin bulunmasından dolayı su, sanitasyon ve hijyen malzemeleri sağlanacağı ifade edildi.

Yabancı hükümetlerin yaptırımları Afganistan'daki krizleri derinleştiriyor

Yabancı hükümetlerin Afganistan'daki İslam Emirliği'ne yönelik yaptırımları, ülkede hem ekonomik krizle hem de depremle ortaya çıkan insani krizin çözümünü büyük oranda engelliyor.

Afganistan'da mevcut insani kriz, Biden yönetiminin ABD destekli Kabil hükümetinin düşmesi sonrası Afganistan'ın milyarlarca dolarlık varlığını dondurmasından da kaynaklanıyor.

Afganistan yönetimi, geçtiğimiz günlerde uluslararası topluma yaptığı çağrıda, Afganistan'da meydana gelen deprem sebebiyle zorlu şartlarla mücadele eden ülkeye yönelik yaptırımların kaldırılmasını ve devlet bankasının ABD tarafından dondurulan varlıklarının serbest bırakılmasını talep etmişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.