Afganistan'da arama kurtarma faaliyetleri sona erdi: "Daha fazla yardıma ihtiyaç var"

Afganistan'da arama kurtarma faaliyetleri sona erdi: "Daha fazla yardıma ihtiyaç var"

Afganistan'ı sarsan depremle ilgili yetkililer arama kurtarma operasyonları neticesinde bin kişiye ulaşıldığını aktardı.

Afganistan'daki İslam Emirliği yetkililerinin arama kurtarma operasyonlarının tamamlandığını ilan etmesinin hemen ardından depremden etkilenen bölgelere gıda, erzak, çadır gibi yardımların ulaştırılmaya başladığı açıklandı.

Afganistan'ın güneydoğusunda meydana gelen 6.1 şiddetindeki depremden en fazla etkilenen Paktika vilayetinde sahada bulunan Afganistan Ordu Sözcüsü Muhammed İsmail Muaviye Reuters'a verdiği demeçte, "Kurtarma operasyonu çalışmaları tamamlandı. Enkaz altında kalan yok." ifadelerini kullandı.

Afganistan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan bir açıklamada Çarşamba günü arama kurtarma operasyonlarında büyük bir gelişme kaydedildiği ve çalışmaların yüzde 90'ının tamamlandığı ifade edilmişti.

Afganistan depreminin bilançosu

İslam Emirliği yönetimi yetkililerine göre, depremde yaklaşık bin kişi yaşamını yitirirken, bin 500 kişi yaralandı. Ayrıca 3 bin evin kullanılamaz hale geldiği belirtildi.

Afganistan Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Şerafet Zaman, arama kurtarma operasyonları sonucu yaklaşık olarak bin kişinin imdadına yetişildiğini söyledi.

"Daha fazla yardıma ihtiyaç var"

Yetkililer, depremden etkilenen bölgelere insani yardımların aktarıldığını ancak daha fazlasının ihtiyaç duyulduğu konusunda çağrılarda bulunuyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.