ABD'den Arap ülkelerine 'Hamas' mesajı

ABD'den Arap ülkelerine 'Hamas' mesajı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail'in ardından Ortadoğu'daki Arap ülkelerinde temaslarda bulundu.

İsrail ziyaretinin ardından yedi Orta Doğu ülkesini kapsayan tura çıkan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, görüştüğü liderlere 'Hamas'la işlerin artık her zamanki gibi devam edemeyeceği' mesajını ilettiğini söyledi.

Hamas'ın başlattığı beklenmedik saldırının ardından İsrail'e dayanışma ziyareti yapan ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Orta Doğu ülkeleri turu kapsamında Katar'da Başbakan ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile bir araya geldi. 

Görüşme sonrası Katar Başbakanı Sani ile ortak basın toplantısında konuşan Bakan Blinken, İsrail'de 1200 kişinin ölümüne neden olan Hamas'ın herkes tarafından kınanması gerektiğini söyledi. 

Hamas'ın Katar'da bulunan ofisinin kapatılıp kapatılmamasıyla ilgili konuşmayan ABD'li Bakan, "Bu gezi boyunca yaptığım tüm görüşmelerde Hamas'la işlerin artık her zamanki gibi devam edemeyeceğini açıkça ifade ettim" dedi.

Hamas'ın siyasi ofisini kapatmayacaklarının sinyalini veren Başbakan Sani ise ofisi, 'bölgede barış ve sükuneti sağlamanın ve iletişim kurmanın bir yolu olarak' olarak niteledi.

Katar başbakanı, "İletişimi açık tuttuğunuz ve bu çatışmaya son vermeye odaklandığınız sürece bu yararlıdır ve bu günlerde ana odak noktamız bu" dedi.

Kaynak: Euronews

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum