ABD'den askeri atama: CENTCOM başkanı değişti

ABD'den askeri atama: CENTCOM başkanı değişti

Aralarında Suriye ve Irak’ın da bulunduğu birçok ülkedeki askeri harekatları denetleyen ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Başkanlığına ABD Genelkurmay Başkanlığı Kurmay Direktörü Orgeneral Kenneth McKenzie getirildi.

ABD Genelkurmay Başkanlığı Kurmay Direktörü Orgeneral Kenneth McKenzie, aralarında Suriye ve Irak’ın da bulunduğu birçok ülkedeki askeri harekatları denetleyen ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Başkanlığı görevine atandı.

ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan'ın da katıldığı görev teslim töreninde McKenzie, emekli olan Orgeneral Joseph Votel’in çalışmalarını sürdürme vaadinde bulundu.

Votel, görev süresi boyunca IŞİD'in sonlandığı, Taliban ile barış görüşmelerinin ilerleme kaydedildiğini ifade ederek, Suriye ve Afganistan’da ABD güçlerinin bulunması gerektiğini vurguladı.

Votel konuşmasında, “Bu çatışmaları sona erdirme zamanı geldi. Bu istediğimiz kadar hızlı olmayacak. Ancak hedeflerimizi belirlemeye çıkarlarımızı göz önünde bulundurmaya devam edersek, ortaklarımıza güvenirsek ve güçlerimizi etkinleştirirsek bunu başarabiliriz” diye konuştu.

63 yaşındaki McKenzie, Afganistan’da görev yapan ve Irak savaşına da katılmış bir isim.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.