ABD: YPG'lileri eğitmeye devam edeceğiz

ABD: YPG'lileri eğitmeye devam edeceğiz

ABD Genelkurmay Başkanı Dunford, Suriye'de bulunan silahlı Kürt grupları eğitmeye devam edeceklerini ve IŞİD'in uluslararası arenada hala tehlikesini devam ettirdiğini söyledi.

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, Suriye'de YPG'nin ana omurgasını oluşturduğu silahlı Kürt grupları eğitmeye devam edeceklerini ve IŞİD'in uluslararası arenada hala tehlikesini devam ettirdiğini söyledi.

ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Kuvvetleri Komitesi'nde Suriye'deki duruma ilişkin açıklamalarda bulunan Dunford, "Özellikle Suriye'deki askeri harekatın sürekliliğini sağlamayı hedefliyoruz. Bu süreklilik, IŞİD'le mücadele görevini sonuna kadar götürmek için 'Demokratik Suriye Güçleri' (DSG) ile ortaklık yapılmasını kapsıyor" dedi.

"Türkiye'yi güvence altına almaya çalışıyoruz"

Türkiye'nin Suriye sınırındaki güvenlik çıkarlarının güvence altına alınmasını sağlamaya çalıştıklarını anlatan Dunford, "Trump'ın Suriye'de kalan birliğin görevine devam etmesi kararına istinaden şu anda geçerli kısa vadeli planımız, Kürt partnerlerimize yönelik eğitimlerin ve yardımların sürdürülmesinin yanı sıra onlara yönelik meydan okumaları ve tehditleri önleyecek bir çerçeve yapı oluşturulmasını öngörüyor" ifadelerini kullandı.

IŞİD konusunda ilk teyit

Dunford'un bu açıklaması, ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) Trump'ın 'IŞİD Suriye'de bitti' açıklamasına verilen ilk açık teyit olması açısından dikkat çekiyor.

Nitekim, Pentagon Sözcüsü Charles E. Summers, Trump'ın 21 Mart'ta yaptığı, "IŞİD'in elinde kalan son toprak parçası bu gece itibariyle alınmış olacak" açıklamasını teyit etmemişti.

"Bu bölge dün gece alındı mı?" şeklindeki soruya net bir yanıt vermekten kaçınan Summers, "Ortaklarımızla birlikte her nerede olursa olsun IŞİD'le mücadeleye devam edeceğiz" ifadesini kullanmakla yetinmişti.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum