"ABD'den Çin'e Doğu Türkistan yaptırımları geliyor"

"ABD'den Çin'e Doğu Türkistan yaptırımları geliyor"

ABD'nin Doğu Türkistan'daki insan hakları ihlalleri sebebiyle Çin'e yaptırım uygulamaya hazırlandığı belirtiliyor.

ABD'li meclis üyeleri, ABD'nin Çin'e karşı yaptırımlar uygulamasını içeren bir tasarıyı sunmaya hazırlanıyor. Söz konusu yaptırımların sebebi olarak, Çin'in Doğu Türkistan'daki insan hakları ihlalleri gösteriliyor.

Tasarıda ABD Başkanı Trump'ın bölgedeki insan hakları ihlalleri nedeniyle Çin'i kınaması, meseleye dair özel koordinatör görevlendirmesi, Çin'in Uygurlara karşı kullanabileceği teknolojik aygıtların ihracının yasaklanması, yerel Komünist Parti liderlerine yaptırımlar uygulanması gibi maddeler de yer alıyor.

Herhangi bir partiyle ilişkisi olmayan teklife ilişkin konuşan Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi ütesi Chris Smith, Çin'nin yaptıkları nedeniyle bedel ödemesi gerektiğini söyledi. Tasarıya Cumhuriyetçilerden ve Demokratlardan destek geliyor.

Çin'in Doğu Türkistan'daki insan hakları ihlalleri ve toplama kamplarına dair daha önce de Almanya, Kanada, Fransa gibi ülkelerden tepki gelmişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.