Almanya: Uygur toplama kamplarını kabul etmemiz mümkün değil

Almanya: Uygur toplama kamplarını kabul etmemiz mümkün değil

Almanya Dışişleri Bakanı Maas, Çin ziyareti sırasında, "Uygurlar için yeniden-eğitim kamplarını kabul etmemiz mümkün değil." dedi.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, iki günlük ilk Çin ziyareti sırasında "Uygur kamplarını" tasvip etmediklerini söyledi. Bakan, "Uygurlar için yeniden-eğitim kamplarını kabul etmemiz mümkün değil" dedi. Resmen doğrulanmayan haberlere göre kamplara kapatılan Uygurların sayısı bir milyonu aşıyor.

Heiko Maas Çin yönetiminin temsilcileriyle yaptığı görüşmelerde Uygurların insan haklarıyla ilgili anlaşmazlıkta daha fazla şeffaflık gösterilmesi talebinde bulundu.

Çin Dışişleri Bakanı: Kamplar önleyici önlem niteliğinde

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ise Sincan vilayetindeki Uygurların ideolojik eğitiminde kullanılan kampları hedef alan eleştirileri geri çevirdi. Wang Yi Pekin'de Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, eski Doğu Türkistan halkına uygulanan yeniden eğitimin sadece Çin'in ilgilendirdiğini söyledi. Çin Dışişleri Bakanı ülkenin en batısındaki vilayetten kaynaklanan "terörizm ile mücadele ettiklerini" ve Müslüman Uygurlar için kurulan eğitim kamplarının "önleyici önlem" niteliği taşıdığını belirtti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.