ABD'den F-35 açıklaması: Türkiye'nin katılımı imkansız hale geldi

ABD'den F-35 açıklaması: Türkiye'nin katılımı imkansız hale geldi

Beyaz Saray’dan F-35 açıklaması: S-400 satın alma kararı Türkiye’nin F-35 programına katılımını imkansız kılmaktadır

ABD tarafından yapılan açıklamada Türkiye'nin S-400 satın alma kararı sonrasında F-35 programına katılımının imkansız hale geldiği ifade edildi.

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, "S-400 satın alma kararı Türkiye’nin F-35 programına katılımını imkansız kılmaktadır" ifadeleri yer aldı

Beyaz Saray Basın Sözcülüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Maalesef, Türkiye'nin Rus S-400 hava savunma sistemlerini satın alma kararı, F-35'lere devam eden dahlini imkansız kılmaktadır. F-35, ileri kapasitelerini öğrenmek için kullanılabilecek bir Rus istihbarat toplama platformu ile beraber var olamaz. Birleşik Devletler Türkiye ile, onların meşru hava savunma ihtiyaçlarını karşılayacak savunma çözümlerini sağlamak için aktif olarak çalışmaktadır, ve bu yönetim Türkiye'yi ABD PATRIOT hava savunma sistemleri alma sırasının önüne geçirmek için birçok teklif yapmıştır.

Türkiye 65 yıldır uzun süreli ve güvenilir bir partner ve bir NATO müttefiki olagelmiştir, ancak S-400'ü kabul etmek tüm NATO müttefiklerinin birbirlerine Rus sistemlerinden uzak durmak için yaptığı taahhütleri baltalar. Bunun, Türkiye'nin İttifak ile birlikte çalışabilirliği üzerinde zararlı etkileri olacaktır. Birleşik Devletler Türkiye ile stratejik ilişkimize büyük değer vermektedir. NATO müttefikleri olarak, ilişkilerimiz çok katmanlıdır ve yalnızca F-35'e odaklı değildir. Askeriyeler arası ilişkimiz güçlüdür ve Türkiye ile yaygın işbirliğine devam edeceğiz, Türkiye'de S-400 sisteminin varlığı nedeniyle olacak kısıtlamaları da dikkate alarak."

Pentagon'dan açıklama:

Türkiye'nin S-400 alımıyla ilgili olarak Pentagon tarafından yapılan açıklamada, "Pentagon'dan yapılan açıklamada, "Türkiye F-35 programında askıya alındı. Türkiye F-35 projesini riske etti" ifadeleri kullanıldı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'nin F-35 programında askıya alındığı, yine Türkiye'nin F-35 tedarik zincirinden çıkarılmasına yönelik sürecin de başlatıldığını bildirdi.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.