İsrail F-35'ler ile İran hakkında istihbarat topluyor

İsrail F-35'ler ile İran hakkında istihbarat topluyor

İsrail, kendisi için özel tasarlanan F-35I Adir’leri, Doğu Akdeniz’de Suriye ve Gazze’ye yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda ve İran’a karşı istihbarat toplamada kullanıyor.

İsrail, kendisi için özel tasarlanan F-35I Adir’leri, Doğu Akdeniz’de Suriye ve Gazze’ye yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda ve İran’a karşı istihbarat toplamada kullanıyor.

Millî Gazete'den Gökçen Göksal'ın haberine göre, 2002’den beri Türkiye’nin de projenin içinde bulunduğu, bu süre içinde 1,25 milyar dolar ödeme yaptığımız F-35’ler, bir seneyi aşkın süredir Ankara’ya teslim edilmezken, üreticileri arasında bile yer almadığı halde üreticilerden daha önce bu uçaklara sahip olan İsrail, kendisi için özel üretilen ve bir devrimi ifade eden F-35I Adir’ler ile bölgede operasyonlara başladı.

"Kaymağını İsrail yiyor"

Türkiye, F-35’leri bekleye dursun, üreticileri arasında bile bulunmayan İsrail, kendisi için özel tasarlanan F-35I Adir’leri, Doğu Akdeniz’de Suriye ve Gazze’ye yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarda ve İran’a karşı istihbarat toplamada kullanıyor.

Üretici ülkelerden daha önce F-35’lere sahip olan Tel Aviv yönetimi, F-35’leri kendisine göre dizayn ederek, yeni özellikler ilave ediyor. F-35’ler Türkiye’ye gelip, gerekli eğitimler alınıp envantere kayıt edilene kadar, “ATI ALAN İSRAİL” F-35I Adir’ler ile bölgemizde hava üstünlüğünü uzak ara ele geçirmiş olacak.

"İlk tatbikat icra edildi"

İsrail Hava Kuvvetleri geçtiğimiz günlerde tüm hava kuvvetleri birimlerinin katıldığı geniş bir tatbikat gerçekleştirdi. Tatbikatta F-35I Adir’lerde yer aldı, zaten tatbikatın asıl amacı da bu uçaklardı. Israil IDF ve diğer savaş aygıtlarını da F-35I Adir’lere göre şekillendiriyor. Bu uçaklar İsrail’in bölgedeki savaş konseptini değiştirdi. S-300 ve S-400’lere yakalanmayan F-35I Adir’ler’in yazılım da oldukça gelişmiş. İsrail bu uçakları Lübnan’da Doğu Akdeniz’de Suriye ve Gazze’de etkin olarak kullanmaya başladı. Bu uçakların İsrail’e 2016 yılında teslim edildiği düşünüldüğünde İsrail’in katettiği mesafe daha iyi anlaşılıyor.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.