İsrail Dışişleri Bakanı: İran'ı bombalamak seçenekler arasında

İsrail Dışişleri Bakanı: İran'ı bombalamak seçenekler arasında

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz ​​ülkesinin, nükleer silah kapasitesini etkisiz hale getirmek için İran'ı bombalamaya hazır olacağı söyledi.

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, İtalyan Corriere della Sera gazetesinde yayınlanan röportajda ‘İran’ı bombalamak İsrail’in düşündüğü bir seçenek midir?’ sorusuna şu yanıtı verdi:

“Evet, İran’ı bombalamak da seçenekler arasında. İran'ın nükleer silah üretmesine veya bunu elde etmesine izin vermeyeceğiz. Bunu durdurmanın yolu askeri harekat ise biz de bu yolu izleyeceğiz.”

İsrailli Bakan Avrupa ülkelerini, ABD’nin eski Başkanı Barack Obama döneminde, 2015 yılında İran’la yaptığı nükleer anlaşmadan çekilen Başkan Donald Trump’ın yürüttüğü sert yaklaşımı desteklemediği için eleştirdi.

DPA’nın haberine göre Katz, “İranlılar kendilerini Avrupa’dan destek aldıklarına inanma konusunda kandırdıkları sürece yenilgiyi kabul etmeleri daha da zor olacak” dedi.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum