İran Devrim Muhafızları: İsrail'i yok etmek ulaşılabilir bir hedef

İran Devrim Muhafızları: İsrail'i yok etmek ulaşılabilir bir hedef

İran Devrim Muhafızları Komutanı General Hüseyin Selami 'İsrail'i yok etmenin ulaşılabilir bir hedef' olduğunu öne sürdü.

İran Devrim Muhafızları Komutanı General Hüseyin Selami, "İsrail'i yok etmenin ulaşılabilir bir hedef" olduğunu söyledi.

İran Devrim Muhafızları'na ait Sepah News internet sitesinde yer alan bilgilere göre General Hüseyin Selami, "Bu uğursuz rejimin haritadan silinmesi gerekiyor ve bu artık bir hayal değil, bu başarılabilir bir hedef." dedi. Üst düzey yetkili İran'da yaşanan İslam Devrimi'nden 40 yıl aradan sonra “Sahtekar Siyonist rejimini yok etme kapasitesini elde etmeyi başardıklarını” ifade etti.

Salami'nin bu açıklaması, İran nükleer anlaşması konusunda uluslararası alanda tansiyonun iyice yükseldiği bir dönemde yaşanıyor.

ABD nükleer anlaşmadan çekilmişti

ABD Başkanı Donald Trump 2018 yılında İran Nükleer Anlaşması'ndan çekildiklerini açıklamıştı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun yardımı ile İran'a yönelik baskının artırılması için kampanya yürütmüştü.

Temmuz 2015 tarihinde, Çin, Almanya, Fransa, Rusya, İngiltere ve ABD'den oluşan ve P5+1 olarak adlandırılan ülkeler, İran ile uranyum zenginleştirmeyi azaltması karşılığında bazı ekonomik yaptırımların kaldırılmasını öngören bir anlaşma imzalamıştı.

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.