ABD'den Fırat Kalkanı bölgesinde hava saldırısı

ABD'den Fırat Kalkanı bölgesinde hava saldırısı

Suriye'nin kuzeyinde Türkiye tarafından kontrol edilen Fırat Kalkanı bölgesinde bir silahlı insansız hava aracı saldırısı gerçekleştirildi.

Suriye'nin kuzeyinde Halep kırsalında bulunan İhtimlat yerleşimi yakınlarında ABD tarafından gerçekleştirildiği değerlendirilen bir silahlı insansız hava aracı (SİHA) saldırısı düzenlendi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, Türkiye tarafından kontrol edilen Fırat Kalkanı Harekatı bölgesi sınırları içerisindeki yerleşimde bugün öğlen saatlerinde bir araç hava saldırısında hedef alındı.

ABD güçlerine ait olduğu değerlendirilen hava araçları tarafından düzenlenen saldırıda 3 kişi yaşamını yitirirken, hedef alınan kişilerin kim olduğuna henüz netlik kazanmış değil.

Bugünkü hava saldırısında ABD'nin daha önce İdlib'de gerçekleştirdiği ve Hurras ed Din grubunu hedef aldığı saldırılarda olduğu gibi, "Bıçaklı mühimmat" olarak bilinen "R9X" tipi mühimmat kullandığı değerlendiriliyor.

Bu mühimmat türü, patlamayla değil üzerindeki bıçaklarla hedefe zarar vermek üzere tasarlandı.

Saldırıda hedef alınan araç:

ihtimlat1.jpeg

ihtimlat2.jpg

ABD, daha önce de Suriye'nin kuzeyinde Türkiye tarafından kontrol edilen bölgede hava saldırıları düzenlemişti.

Bölgenin konumu:

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.