Suriye'deki İran hedeflerine hava saldırıları

Suriye'deki İran hedeflerine hava saldırıları

Suriye'nin Deyrizor ve Hama illerinde İran hedeflerine yönelik hava saldırıları gerçekleştirildiği bildirildi.

Suriye'nin Deyrizor ve Hama illerinde İran tarafından desteklenen milis gruplara yönelik hava saldırıları gerçekleştirildiği bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) tarafından aktarılan bilgilere göre, Suriye'nin doğusundaki Deyrizor ili kırsalında bulunan El Bukemal yerleşiminde en az 6 şiddetli patlama sesi duyuldu. Patlama seslerinin İran destekli milisleri hedef aldığını ifade eden Gözlemevi, saldırıların kim tarafından gerçekleştirildiğinin ise bilinmediğini belirtti.

SOHR ayrıca, İran destekli Haşdi Şabi örgütünün Irak üzerinden El Bukemal'e askeri sevkiyatlar yaptığını belirtti. Açıklamada askeri konvoyun Suriye'ye milis unsur ve askeri ekipman sevkiyatı yaptığının altı çizildi.

Öte yandan PKK'nı Suriye yapılanması YPG kaynakları tarafından Alman Haber Ajansı’na (DPA) yapılan açıklamada, ABD koalisyonuna ait savaş uçaklarının El Bukemal yerleşimi ve ekseninde konuşlu İran hedeflerine yönelik en az 5 saldırı gerçekleştirdiğini öne sürdü.

Diğer yandan SOHR tarafından yapılan başka bir açıklamada, Hama'nın doğu kırsalındaki geçtiğimiz gün meydana gelen hava saldırılarında İran'a ait hedeflerin vurulmuş olabileceği ifade edildi.

Gözlemevi'nin aktardığı bilgilere göre, Hama kırsalında gerçekleştirilen saldırılarda silahlı insansız hava araçları kullanıldı. Hava araçlarının kime ait olduğu ise netleşmiş değil.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.