İsrail Suriye'de İran'a bağlı güçleri vurdu

İsrail Suriye'de İran'a bağlı güçleri vurdu

Suriye'nin Irak sınırına yakın bölgesinde, İranlı milisler ve rejim güçlerini hedef alan hava saldırılarında 6 İranlı milisin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi bugün (Pazar) yaptığı açıklamada, Suriye'nin doğusunda Irak sınırına yakın bir bölgede, İranlı milisler ve rejim güçlerini hedef alan dünkü hava saldırılarında 6 İranlı milisin öldürüldüğünü duyurdu.

Gözlemevi’nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Deyrizor’un doğusundaki El Bukemal kentinin el-Abbas köyündeki rejim güçlerinin ve İranlı milislerin konumunu hedef alan ve İsrail tarafından başlatıldığı düşünülen hava saldırıları sonucunda aralarında 4 rejim unsurunun da olduğu 6 İran yanlısı milis öldürüldü.”

İsrail son dönemde Esed güçlerini, İran'ı ve Lübnan Hizbullahı’nı hedef alacak şekilde saldırılarını yoğunlaştırdı.

İsrail, Suriye'de hava saldırıları gerçekleştirdiğini nadiren kabul etse de İran'ın Suriye'deki askeri varlığını pekiştirme ve Lübnan Hizbullahı'na gelişmiş silahlar gönderme girişimlerini engellemeye devam edeceğini yineliyor.

2011'den beri kanlı bir çatışmaya şahit olan Suriye’de 380 binden fazla kişi öldü ve altyapısı ile üretim sektörleri büyük bir zarar gördü. Savaş ülkedeki milyonlarca insanın yerinden edilmesine yol açtı.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.