İsrail Suriye'de İran'ı hedef almayı sürdürüyor

İsrail Suriye'de İran'ı hedef almayı sürdürüyor

İsrail, Suriye’nin Deyrizor vilayetinde İran yanlısı milisleri hedef alan hava saldırıları düzenledi.

İsrail, Suriye’nin Deyrizor vilayetinin doğusunda bulunan Elbukemal kırsalındaki es-Siyal çöl bölgesinde konuşlu Suriyeli ve Suriyeli olmayan İran yanlısı milisleri hedef alan yeni hava saldırıları düzenledi.

Bombardıman sonucunda Iraklı oldukları bildirilen 9 milis öldü, bazıları ağır olmak üzere çok sayı yaralı olduğu kaydedildi. İsrail bombardımanında bazı depolar da imha edildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin (SOHR) cumartesi günü aktardığı bilgilere göre 24 saatten daha kısa bir süre içinde Deyrizor’un doğusundaki Elbukemal kırsalında yer alan el-Abbas köyündeki İran rejim güçlerinin ve milislerinin bulundukları yerleri hedef alan ikinci hava saldırısında 4’ü Suriye uyruklu olmak üzere İran yanlısı 6 milis öldü. Böylece 24 saatte öldürülen İran yanlısı milis sayısı en az 15 oldu.

Bununla birlikte SOHR dün, Cumartesi günü öğleden sonra yaşanan bombardımanların ardından başta Elbukemal’in şehir ve kırsal bölgeleri olmak üzere Deyrizor’daki nüfuz alanları içinde yeni hava saldırıları olabileceğine dair İran güçlerinin ve çeşitli milletlerden İran yanlısı milislerin uyarıldıklarını aktardı.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.