ABD'den Haiti'ye silah kaçakçılığı yapılıyor

ABD'den Haiti'ye silah kaçakçılığı yapılıyor

ABD'den Karayip ülkesi Haiti'ye yapılan silah kaçakçılığı BM raporlarına yansıdı.

İstikrarsızlık ve çatışmalarla gündeme gelen Haiti'ye ABD'den silah kaçakçılığı yapıldığı ortaya çıktı.

Birleşmiş Milletler'in 3 Mart günü yayınlanan son raporuna göre, başta Florida olmak üzere ABD genelinden Haiti'ye silah kaçırılıyor.

BM'nin Viyana merkezli Uyuşturucu ve Suç Ofisi tarafından yayınlanan rapora göre hava, deniz ve Domikin Cumhuriyeti üzerinden kara yoluyla ABD'den Haiti'ye silah sokuluyor.

Bu silahlar arasında tabancaların yanı sıra AK-47, Galil ve AR15 gibi otomatik tüfekler de bulunuyor.

Kaçak olarak ülkeye sokulan silahların istikrarsızlık ve şiddeti artırdığı belirtiliyor.

ABD ve Kanada başta olmak üzere Batılı ülkelerin yoğun gözetimi altında bulunan söz konusu bölgede silah kaçakçılığının bu derece yaygınlaşması ise dikkat çekiyor. Kaçakçılığa bölgedeki güçlerce göz yumulduğu düşünülüyor.

Karayip ülkesi Haiti uzun süredir çetelerin faaliyetleri, yoksulluk, siyasi ve sosyal krizler sebebiyle istikrarsızlığın pençesinde bulunuyor.

Haiti'de altın, krom, antimon, demir, manganez, nikel, fosfat, kalay, uranyum, elmas, platin, bakır, vanadyum gibi doğal kaynaklara sahip. Ülkede mısır, tahıl, tütün, şeker, meyve, Hindistan cevizi, üzüm gibi tarım ürünleri yetiştiriliyor. Aynı zamanda ülkede keşfedilmemiş milyonlarca varil petrol ve milyarlarca metreküp doğal gaz rezervi olduğu düşünülüyor. Buna rağmen ülkede yoksulluk ve krizlerin önüne geçilemiyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.