ABD'den Hindistan'a: S-400 satın almayın

ABD'den Hindistan'a: S-400 satın almayın

ABD'den Hindistan'a S-400 satın almaları halinde yaptırım yapılabileceği uyarısı geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan üst düzey bir yetkili, Hindistan’ın Rusya’dan silah satın almaya devam etmesi halinde, ABD’nin bu ülkeye de yaptırım uygulamasının önünde bir engel kalmayacağı uyarısını yaptı.

Washington yönetimi, Hindistan ve Rusya arasında, Yeni Delhi’nin S-400 füze savunma sistemi satın almasına ilişkin müzakereler yürütülmesinden duyduğu rahatsızlığı her fırsatta tekrarlıyor.

ABD Kongresi, 2017 yılında, Cumhuriyetçi ve Demokrat senatörlerin desteğiyle, Rusya’ya Ukrayna politikası ve 2016 yılındaki ABD başkanlık seçimlerine müdahalesi nedeniyle yaptırım uygulanmasını ön gören kanunu onaylamıştı.

Kongre tarafından onaylanan yasaya göre, Rus şirketleriyle silah satın alma anlaşması yapan ülkeler de yaptırım kapsamına alınıyor.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan ABD Savunma Bakanlığı’nın Asya ve Pasifik’ten Sorumlu Müsteşarı Randall Schriver, “Hindistan’ın Rusya’dan silah satın alması bizi oldukça kaygılandırır” diyerek, Yeni Delhi’nin yaptırımlardan istisna tutulacağına dair garanti veremeyeceğini söyledi.

Schriver, açıklamasını, ABD Savunma Bakanlığı yetkililerinin, Hindistanlı mevkidaşlarıyla yapacağı toplantıdan birkaç gün önce yaptı.

Açıklamasında, Hindistan’ın S-400 satın almasının karışıklığa sebep olabileceğini dile getiren Schriver, “Açıkçası Hindistan için farklı alternatifler aramayı önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.