ABD'den HTŞ açıklaması

ABD'den HTŞ açıklaması

Suriye'nin kuzeyinde son dönemde yaşanan sıcak gelişmelerle birlikye HTŞ'nin Afrin'i kontrol altına alması sonrası ABD'den ilk açıklama geldi.

Suriye'de İdlib merkezli en büyük rejim karşıtı muhalif oluşum olan Tahrir el Şam Heyeti'nin (HTŞ) Türkiye'nin desteklediği muhalifler arasında çıkan iç çatışma sonrasında Afrin kent merkezini kontrol altına almasına ABD'den ilk tepki geldi.

ABD'nin Suriye Büyükelçiliği resmi Twitter hesabından yapılan açıklamda HTŞ'den "terörist organizasyon" olarak bahsedildi.

Büyükelçiliğin açıklamasında, "HTŞ'nin Suriye'nin kzueyindeki saldırılarından derin endişe duyulduğu ve derhal bölgeden çekilmesi gerektiği" ifade edildi.

Öte yandan Büyükelçilik hesabından yapılan açıklamada, Suriye'nin kuzeyinde HTŞ ile diğer muhalif gruplar arasında devam eden çatışmalardan da "derin endişe duyulduğu" kaydedildi.

Suriye'nin kuzeyinde Zeytin Dalı Harekatı bölgesi olan Afrin kent merkezinde bir süredir Türkiye'nin desteklediği gruplar arasında çatışmalar yaşanmaktaydı.

Bu çatışmaları bir fırsat olarak değerlendiren İdlib merkezli HTŞ, bölgedeki çatışmalara son vermek ve kontrol alanını genişletmek için Afrin'e giriş yapmıştı.

HTŞ'nin dün akşam saatlerinde de Afrin ile Azez arasındaki bir kasabayı diğer muhalif unsurlardan ele geçirdiği aktarılmıştı.

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum