ABD'den İran'a uyarı: Sabrımız yanlış anlaşılmasın

ABD'den İran'a uyarı: Sabrımız yanlış anlaşılmasın

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, tehditleri ve ABD’nin sabrını yanlış yorumlaması konusunda İran’ı uyardı.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, tehditleri ve ABD’nin sabrını yanlış yorumlaması konusunda İran’ı uyardı. Pence, ABD’nin İran’la savaşmak değil, diyaloğa girmek istediğini ancak çıkarlarını korumak konusunda da yılgınlık göstermeyeceğini belirtti.

İsrail yanlısı çalışmalarıyla bilinen "İsrail İçin Birleşmiş Hristiyanlar" (CUFI) organizasyonu tarafından Washington'da düzenlenen yıllık konferansa konuşan Pence, ABD’nin savaşa katılmak istemediğini, ancak dünyadaki İran rejiminin kötü niyetli etkisine karşı çıkmaya devam edileceğini ve ülkesinin İran’ın nükleer silah edinmesine izin vermeyeceğini de vurguladı.

ABD’nin Ortadoğu’daki vatandaşlarını korumaya hazır olduğunu ifade eden Pence, “İran sabrımızı kararlılık eksikliği olarak anlamamalı. Biz en iyisini umuyoruz ancak ABD çıkarlarını ve bölgedeki vatandaşlarını korumaya hazır” dedi.

Pence’nin uyarıları, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun, Tahran'ın dünya güçleri ile yapılan 2015 nükleer anlaşmasının belirlediği sınırın ötesinde LEU stokunu artırmasının ardından, İran'la ilgili danışmanlarıyla basına kapalı toplantılar yaptığı bir zaman diliminde gündeme geldi.

Pazar akşamı Pence paylaştığı bir tweette, İran’ın nükleer programını genişletmesinin kendisi için daha fazla yaptırım ve yalnızlık anlamına geleceği konusunda tehditte bulunarak “Nükleer silahlı İran rejimi, dünyaya daha fazla tehdit oluşturacak” dedi.

Analistler, ABD’nin İran’a yönelik daha fazla yaptırım ve izolasyon için adımlar attığına dikkat çekiyor. Brookings Enstitüsü'nden araştırmacısı Suzanne Maloney, İran’ın ABD’nin attığı adımlara vereceği tepkinin sınırları ile Avrupa’nın tutumunu test ettiğini söyledi.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.