ABD: İran'ın nükleer silah geliştirmesine asla izin vermeyeceğiz

ABD: İran'ın nükleer silah geliştirmesine asla izin vermeyeceğiz

Beyaz Saray, İran’ın nükleer silah geliştirmesine asla izin vermeyeceğini bildirdi.

Beyaz Saray, Tahran’ın zenginleştirilmiş uranyum stok limitini aştığını duyurmasının ardından yaptığı açıklamada İran’ın nükleer silah geliştirmesine asla izin vermeyeceğini duyurdu.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Stephanie Grisham, ABD ve müttefiklerinin İran'ın nükleer silah geliştirmesine asla izin vermeyeceğini vurguladığı açıklamasında şunları söyledi:

"İran rejimi üzerindeki azami baskı, liderleri eylemlerini değiştirinceye kadar devam edecek. Rejim nükleer hedeflerine ve düşmanca davranışlarına son vermeli. Nükleer anlaşmada, İran'ın uranyumu herhangi bir düzeyde zenginleştirmesine izin vermek yanlıştı."

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu da İran’ın 300 kilogramlık uranyum stok tavan sınırını aştığını duyurdu.

IAEA Sözcüsü Fredrik Dahl, kurumun Genel Müdürü Yukiya Amano’nun İran’ın 300 kilogramlık uranyum stok tavan sınırını aştığını teyit ettiğini açıkladı.

İran'ın yarı resmi haber ajansı Fars da Tahran’ın zenginleştirilmiş uranyum seviyesini, nükleer anlaşmada öngörülen 300 kilogram stok limitinin üstüne çıkardığını aktardı.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.