ABD'den İsrail'e Suriye garantisi: İşbirliğimiz sürecek

ABD'den İsrail'e Suriye garantisi: İşbirliğimiz sürecek

ABD Dışişleri Başkanı Pompeo'nun, İsrail Başbakanı Netanyahu'ya Suriye konusunda işbirliği yapacaklarına dair güvence verdiği bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Suriye konusunda ülkesinin İsrail ile iş birliği yapmayı sürdüreceğine dair Başbakan Binyamin Netanyahu'ya güvence verdi.

ABD'nin Suriye'den çekilme kararının ardından ilk kez kameralara konuşan Pompeo söz konusu kararın İsrail ile olan ilişkileri hiçbir şekilde etkilemediğini ifade etti.

Amerikalı Bakan, Brezilya'yı ziyaret eden İsrail Başbakanı Netanyahu ile başkent Brazilya'da bir araya geldi.

Pompeo, "IŞİD ile mücadelemiz, İran'ın saldırgan tutumuna karşı duruşumuz, Ortadoğu'da istikrarın sağlanmasına yönelik çabalarımızla İsrail'in korunması, bu karar alınmadan önce nasılsa o şekilde devam edecek." dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz ay IŞİD'in büyük oranda yenilgiye uğradığını savunarak ABD'nin Suriye'deki askeri varlığını çekme kararı almıştı.

Trump'ın, yakın çevresine ve IŞİD'e karşı koalisyonun ortaklarına danışmadan aldığı karar istifalara yol açmıştı. Savunma Bakanı Jim Mattis ile IŞİD'le mücadele koalisyonu özel temsilcisi Brett McGurk karara tepki olarak görevi bıraktıklarını duyurmuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.