ABD Suriye'den 4 ayda çekilecek

ABD Suriye'den 4 ayda çekilecek

ABD askerlerinin 30 gün içinde Suriye'den çekilmesine karar veren Donald Trump'ın orduya Suriye’den çekilme konusunda 4 ay süre verdiği öne sürüldü

Acilen Suriye'den tümüyle çekilme kararıyla Amerikan siyasetini karıştıran ABD Başkanı Donald Trump'ın iki hafta önce aldığı 30 gün içinde çekilme kararına gelen tepkiler üzerine frene bastığı belirtildi.

İlkin Cumhuriyetçi senatör Lindsay Graham, Trump'la görüşmesinin ardından Başkan'ın yavaşlama kararını duyurmuştu. Ardından Trump, 31 Aralık'ta attığı tweet dizisinde "Askerlerimizi yavaş yavaş eve geri gönderiyoruz" vurgusuna yer veren bir paylaşımda bulundu:

"Ben Başkan olduğumda IŞİD dolu bir karmaşa olan Suriye'de benim yaptığımı Donald Trump olmayan başka biri yapsaydı ulusal kahraman ilan edilirdi. IŞİD büyük ölçüde gitti, biz askerlerimizi yavaş yavaş evlerine gönderiyoruz ki ailelerine kavuşsunlar ve aynı zamanda IŞİD'den geriye kalanlarla savaşıyoruz."

Buna ilişkin bir haber de New York Times (NYT) gazetesinden geldi. NYT'ye konuşan Trump yönetiminden yetkililer, Başkan'ın ordunun çekilmesi için 4 aylık süre tanımaya razı geldiğini söyledi.

Trump askerlerin Suriye'den çekilmesiyle ilgili ilk açıklamasında "Hepsi geri geliyor, hepsi şimdi geri geliyor" ifadesini kullanmıştı.Beyaz Saray'dan basına verilen bilgilendirmelerde ise çekilmenin 60-100 gün içinde tamamlanacağı ifade edilmişti.

Acil karar

Amerikan savunma yetkilileri kadar müttefik ve ortakları da şaşırtan karar, Savunma Bakanı Jim Mattis ve ABD'nin IŞİD'le Savaş Koalisyonu Temsilcisi Brett McGurk'ün istifalarına yol açmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.