"Trump, Türkiye ile YPG'nin çatışmasını engellemek konusunda kararlı"

"Trump, Türkiye ile YPG'nin çatışmasını engellemek konusunda kararlı"

ABD Başkanı Trump ile görüşme yapan senatör Graham, "Trump, Türkiye ile konuşacak ve onlara ihtiyaçları olan tampon bölgeyi alacakları konusunda güvence verecek." dedi.

ABD Başkanı Donald Trump ile bir görüşme yapan Cumhuriyetçi senatör Lindsey Graham, Suriye'den çekilme başlığında önemli açıklamalarda bulundu. Graham, yönetimin çekilme konusunun "nasıl daha iyi gerçekleştirebileceği konusunda yeniden değerlendirme" halinde olduğunu açıkladı.

Cumhuriyetçi parti içinde önemli bir isim olan Graham'in Beyaz Saray'da Trump ile bir araya geldiği görüşme Amerikan medyası tarafından da yakından izlendi.

Lindsey Graham görüşmeye, tüm ABD askerlerini çekmenin ulusal güvenliği tehlikeye atacağı uyarısını yaparak ve Trump'tan çekilmeyi yavaşlatmasını isteyeceğini söyleyerek girdi.

Graham görüşme sonrası yaptığı açıklamada ise "Bana bazı bilmediğim şeyler söyledi ve bunlar Suriye'de nereye ilerlediğimiz hususunda hiç olmadığım kadar iyi hissetmemi sağladı" dedi.

Gazetecilerin, "Trump çekilmeyi yavaşlatmayı kabul etti mi?" şeklindeki sorusuna da "Başkan, Suriye'den ayrıldığımızda IŞİD'in tamamen yenilmiş olması gerektiğine inanıyor" yanıtını verdi ve şunları söyledi:

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.