"ABD Suriye'den çekilirken silahları YPG'ye bırakacak"

"ABD Suriye'den çekilirken silahları YPG'ye bırakacak"

ABD'li komutanların, askerleri çekilirken ellerindeki silahların YPG/PKK'ya bırakılması önerisinde bulunduğu, konunun tartışıldığı iddia edildi.

ABD'li komutanlar, askerleri çekilirken ellerindeki silahların YPG/PKK'ya bırakılması önerisinde bulunuyor. Reuters Haber Ajansı’nın iddiasına göre 4 ABD'li yetkili bu şekilde bir önerinin olduğunu söyledi.

Reuters Haber Ajansı, konuyla ilgili olarak konuşan ve ismini vermeyen üç yetkilinin de bu konuda henüz son kararın verilmediğini, tartışmaların sürdüğünü söylediklerini belirtiyor. Habere göre silahların, YPG/PKK'ya bırakılması önerisi halen üzerinde çalışılmakta olan çekilme planının da bir parçası. Ancak ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) bu konuda Beyaz Saray’a bir tavsiyede bulunup bulunmayacağı da henüz bilinmiyor.

Reuters Haber Ajansı’na göre bu konu Pentagon’da tartışılıyor ve daha sonra Başkan Donald Trump’a sunulacak. Trump, ABD'nin bölgedeki askeri mühimmatı ve silahlarının çekilme esnasında YPG/PKK'ya bırakılıp bırakılmaması konusunda son kararı verecek.

Pentagon Sözcüsü Sean Robertson, "silahların bırakılıp bırakılmayacağını konuşmak için şu an çok erken olduğunu ve yorum yapmanın uygun olmayacağını" söyledi. Beyaz Saray da konuyla ilgili herhangi bir yorum yapmadı.

Eğer silahlar YPG'ye bırakılırsa...

Eğer silahlar ve mühimmat YPG/PKK'ya bırakılsın önerisi kabul edilirse Amerika askerleri Suriye’den çekilirken geride, tanksavar füzeleri, zırhlı araçlar ve toplar bırakmış olacaklar.

Türkiye tüm silahların geri alınmasını talep ediyor ve eğer Trump’ın baştaki planı kabul edilirse IŞİD’in geri kalan güçleriyle, Türkiye savaşmayı kabul ediyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.