ABD'den izin alındı: Peşmerge tartışmalı bölgelere dönecek

ABD'den izin alındı: Peşmerge tartışmalı bölgelere dönecek

Ninova Sünni Arap Aşiretleri Sözcüsü Müzahim Huveyt, ABD’den bir heyetin gelip Erbil ve Bağdat’ta temaslarda bulunacağını söyledi.

Ninova Sünni Arap Aşiretleri Sözcüsü Müzahim Huveyt, Kurdistan24’e yaptığı açıklamada, Peşmergenin tartışmalı bölgelere yerleşmesi için özel temsilcileri yoluyla ABD hükümetine taleplerini ilettiklerini ve Peşmergenin sorunlu bölgelere dönüşü için Erbil ile Bağdat hükümeti arasında arabuluculuk yapmalarını istendiklerini belirtti.

ABD’nin kendilerine Peşmergenin sorunlu bölgelere dönüşü konusunda garanti verdiğini kaydeden Müzahim Huveyt, ABD’nin yakın bir zamanda söz konusu bölgelere Peşmerge ve Bağdat güçlerinin anlaşmalı olarak birlikte yerleşeceklerine dair söz verdiğini kaydetti.

ABD’nin Peşmergenin tartışmalı bölgelere dönüşü konusunda Bağdat’la görüştüğünün altını çizen Huveyt, Peşmergenin dönüşüyle ilgili olarak Arap aşiretlerin bilgilendirileceğini ifade etti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.