IŞİD Kerkük ve Musul’da yeniden harekete geçti

IŞİD Kerkük ve Musul’da yeniden harekete geçti

Bağdat hükümeti yetkilileri, Kerkük ve Musul’da IŞİD faaliyetlerinin halen devam ettiğini ifade ediyor.

Bağdat yönetimi Başbakanı Haydar Abadi, 9 Aralık 2017’de Irak’ta IŞİD varlığına son verdiklerini açıklamıştı. Ancak Irak yetkilileri, örgütün Kerkük ve Musul’da halen aktif olduğunu, dolayısıyla askeri operasyonların sürdüğünü belirtiyor.

Kerkük’ün Dakuk ile Tuzhurmatu ilçeleri arasında bulunan Zerge Vadisi ile Hamrin Dağları’nda gözle görülür bir şekilde hareket eden IŞİD üyeleri her gün hükümet güçlerini hedef alıyor.

Özellikle Şii Haşdi Şabi birliklerine saldırı düzenleyen örgüt üyelerinin Kerkük’ün Havice ilçesi ile Reşad, Abasi, Zap ve Riyad kasabalarında yoğun faaliyet yürüttüğü biliniyor.

Rûdaw’a konuşan eski Kerkük ilçeler ve nahiyeler polis müdürü Tuğgeneral Serhat Kadir, Kerkük’te gizli hücrelerin varlığına dikkat çekerek, “Hareket için yeterli imkan ve kabiliyete sahipler” bilgisini paylaştı. 

Hükümet kaynakları ayrıca IŞİD dışında bu bölgelerde El Kaide, Nakşibendi ve Raşidin ordusuna bağlı silahlı grupların da faaliyet gösterdiğini dile getiriyor. 

IŞİD’in Irak’ta 3 yıl boyunca kendisine “başkent” seçtiği Musul’da da durum aynı. Zira Ninova vilayetinin güneyi ile Suriye sınırında kalan geniş ve boş arazi, örgüt üyelerinin saklanması için bir hayli elverişli.

Rûdaw’a konuşan Ninova Operasyonları Komutanı General Muhammed Vaka, "IŞİD’in iktidarı bitti diyebiliriz ancak uyuyan hücrelerinin tamamen bitirilemediğini de gizleyemeyiz." dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.