ABD'den Japonya'ya 73 adet balistis füzesavar satışı

ABD'den Japonya'ya 73 adet balistis füzesavar satışı

ABD Japonya’ya 3,3 milyar dolar değerinde balistik füzesavar satışına onay verdi.

Pentagon’dan yapılan açıklamaya göre, Japonya’nın satın alacağı "AEGIS Balistik Füze Savunma Grubunun" bir parçası olarak sınıflandırılan “SM-3 Block IIA” füzesavar sistemleri denizden fırlatılıyor.

Tehdit oluşturacak balistik füzeleri havada algılama ve derhal karşı koyma özelliğine sahip “SM-3 Block IIA” füzelerinden Japonya’nın 73 tane satın alması öngörülüyor.

ABD Savunma Bakanlığı, bunun dışında Macaristan, Güney Kore ve Litvanya ve Danimarka’ya yaklaşık 943 milyon dolar silah satışına onay verdi.

Kuzey Kore'nin füze denemeleri Japonya'yı endişelendiriyor

Kuzey Kore’nin son dönemde gerçekleştirdiği orta ve uzun menzilli füze denemelerinin ardından Japonya ve ABD arasında Tokyo’ya füzesavar satılması konusundaki müzakereler hızlanmıştı.

Kuzey Kore, sadece bu ay içinde en azından bir tanesi yakın komşusu Japonya’ya rahatça ulaşabilecek 7 kısa menzilli füze denemesinde bulundu.

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.