ABD'den Libya'da El Kaide'ye hava saldırısı

ABD'den Libya'da El Kaide'ye hava saldırısı

ABD, Libya'nın güneybatısında bir hava saldırısıyla El Kaide'yi hedef aldı.

ABD ordusuna bağlı Afrika Komutanlığı'nın (AFRICOM) Cuma günü yaptığı açıklamaya göre, ABD hava kuvvetleri Libya'nın güney bölgesinde El Kaide mensuplarına karşı bir hava saldırısı düzenledi 

AFRICOM tarafından yapılan basın açıklamasında, 29 Kasım'da Libya'nın güneybatısındaki el Uveynat yakınlarında, Trablus merkezli Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti ile koordinasyon içerisinde gerçekleştirilen hava saldırısında İslami Mağrip el Kaidesi mensubu 11 kişinin öldürüldüğü ve 3 aracın tahrip edildiği ifade edildi. 

Bölgenin konumu:

Söz konusu hava saldırısı ABD tarafından Libya'da El Kaide'ye karşı düzenlenen üçüncü hava saldırısı oldu. 24 Mart'ta gerçekleştirilen ilk saldırıda üst düzey bir İslami Mağrip El Kaidesi lideri olan Musa Ebu Davud'un öldürüldüğü ifade edilirken, 13 Haziran'da düzenlenen ikinci saldırı Beni Velid'in 80 kilometre güneydoğusunda gerçekleştirilmiş, bir El Kaide mensubu öldürülmüştü.

29 Kasım'da düzenlenen hava saldırısının, Musa Ebu Davud ile bağlantılı isimleri hedef aldığı öne sürülüyor.

Söz konusu hava saldırısında tahrip edilen araçlara ait olduğu ifade edilen görüntüler de sosyal medyada paylaşıldı.

Batı Afrika'da faaliyet gösteren İslami Mağrip El Kaidesi'nin, Libya'nın güney bölgesini lojistik amaçlarla kullandığı ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.