ABD'den Libya'da IŞİD'e hava saldırısı

ABD'den Libya'da IŞİD'e hava saldırısı

ABD Libya'da düzenlediği hava saldırısında IŞİD mensuplarını hedef aldı.

ABD Libya'nın kuzeyinde düzenlediği hava saldırısında IŞİD'e bağlı üst düzey bir ismi hedef aldı. El Kaide ve IŞİD'in etkin olduğu ifade edilen Beni Velid yerleşiminde düzenlenen saldırıda hedef alınan ismin Velid Buharbiye el Verfali olduğu ifade edildi.

ABD'nin Afrika komutanlığı AFRICOM tarafından saldırıya dair yapılan açıklamada bir IŞİD mensubunun öldürüldüğü, saldırıda sivillerin zarar görmediği belirtildi.

Saldırıda öldürüldüğü belirtilen el Verfali

Yerel kaynaklara göre saldırı, Trablus'taki Ulusal Uzlaşı Hükümeti ile işbirliği içerisinde gerçekleştirildi.

Saldırının gerçekleştiği Beni Velid kasabasının konumu:

ABD bu yıl Libya'da 3'ü IŞİD, 2'si El Kaide hedeflerine olmak üzere 5 hava saldırısı gerçekleştirdi.

IŞİD'in Libya'da elindeki son önemli yerleşim olan Sirte'yi kaybetmesinin ardından ülke çağında hücreler halinde hareket ettiği biliniyordu. IŞİD bu kapsamda saldırılarına devam ediyordu. Örgüt, yaklaşık bir hafta önce, hava saldırısının gerçekleştiği Beni Velid'in kuzeyindeki Vadi Kaam'da bir kontrol noktasına silahlı saldırı gerçekleştirmişti.

ABD, 6 ve 13 Haziran'da Beni Velid'de IŞİD ve El Kaide'yi ayrı ayrı hedef almıştı.

ABD'nin düzenlediği hava saldırısında öldürülen Velid Buharbiye el Verfali'nin eskiden Ensaru'ş Şeria mensubu olduğu, daha sonra IŞİD'e katıldığı öne sürüldü. Verfali'nin aynı zamanda,2013 yılının ekim ayındaki merkez bankası aracına yönelik saldırıda yer aldığı iddia edildi. Söz konusu saldırıda silahlı 10 kişi merkez bankası aracını ele geçirmiş, 50 milyon dolardan fazla değere sahip banknota el koymuştu.

Kaynak: Mepa News, Long War Journal

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.