Libya'nın başkenti Trablus'ta çatışmalar: 100'den fazla ölü ve yaralı

Libya'nın başkenti Trablus'ta çatışmalar: 100'den fazla ölü ve yaralı

Libya'nın başkentinde silahlı gruplar arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Libya'da Ulusal Uzlaşı Hükümeti kontrolündeki başkent Trablus'un güney mahallelerinde yaşanan çatışmalar yaklaşık 4 gündür devam ediyor. Şehir, Kaddafi'nin devrildiği tarihten bu yana birçok kez silahlı gruplar arasındaki çatışmalara sahne olmuştu.

Trablus'un güneyinde faaliyet gösteren, Tarhuna merkezli 7. Tugay'a bağlı silahlı güçler, şehre doğru ilerleyerek Trablus Devrimciler Tugayı ile çatıştı. Yerel aşiret güçlerinin de dahil olduğu belirtilen çatışmalarda sivil alanlara hedef gözetmeksizin ağır silahlı atışlar da yapıldı.

Ulusal Uzlaşı Hükümeti'ne bağlı Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre çatışmalarda ölenlerin sayısı 26 iken 75 de yaralı bulunuyor. Ölenlerin 15'i ise sivil.

Bölgedeki çatışmalardan görüntüler:

Grupların ikisi de Ulusal Uzlaşı Hükümeti çatısı altında faaliyet gösteriyor. Ancak buna rağmen ateşkes girişimlerinde mesafe alınabilmiş değil. Taraflar birbirlerinin taleplerinin kabul edilemez olduğunu öne sürüyor.

Çatışmaların, Libya'da faaliyet gösteren bir milis lideri olan Salah Badi'nin ülkeye geri dönmesi ve Trablus'taki hükümete karşı ayaklanma çağrısı yapmasının ardından alevlendiği ifade ediliyor.

Çatışmalar kapsamında Ulusal Uzlaşı Hükümeti'ne bağlı güçlerin Tarhuna'yı savaş uçaklarıyla vurduğu da iddia edildi. Hükümet kaynakları bu iddiayı kabul etmedi, hedef alınan yerlerin silahlı güçlerin noktaları olduğunu dile getirdi.

Kaddafi'nin devrildiği iç savaşın üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen ülkede halen istikrar tesis edilebilmiş değil. Farklı güç odakları arasında paylaşılan Libya'da en büyük bedeli yine, yaygın insan hakları ihlallerine maruz kalan siviller ödüyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.