Libya'da Kaddafi yanlıları da meydana indi

Libya'da Kaddafi yanlıları da meydana indi

Kaddafi rejiminin 2011’de devrilmesinin ardından 7 yıldır istikrarı sağlayamayan yeni dönemde ilk kez Kaddafi yanlıları meydanlara çıktı.

Libya’nın başkenti Trablus’daki milis grupların çatışmalara devam ettiği ülkede Kaddafi yanlılarının çoğunlukta bulunduğu kentlerde ilk kez açıktan Kaddafi lehine gösteriler yapıldı.

Kaddafi’nin askeri bir darbeyle iktidara geldiği gün olan 1 Eylül 1969’u “Fatih Devrimi” adıyla kutlayan eski rejim yanlılarının aksine kutlamalara karşı çıkan Libyalılar ise eski rejimin ülkedeki  kaosun sebebi olduğunu ifade ediyorlar.

Muammer Kaddafi, 1 Eylül 1969 yılında Kral İdris es-Senusi’yi devirerek yönetimin başına geçmiş ve Libya’nın ismini Libya Arap Halk Sosyalist Büyük Cemahiriyesi olarak değiştirmişti.

Libya’nın kuzeydoğusunda yer alan Zelle kentinde, ‘Ahraru Zelle’ grubunun onlarca üyesi, düzenledikleri gece yürüyüşünde devrik lider Kaddafi’ye sevgi gösterisinde bulundu. Grup üyeleri, aleyhinde sloganlar attığı NATO’yu ülkede yaşanan yıkımın sebebi olarak gördüklerini belirtti.

Grup üyelerden biri şunları söyledi: “Bizler Muammer Kaddafi’nin destekçileriyiz ve “Fatih Devrimi”ni kutluyoruz. Batının ve onun uzantılarının tarihin en alçak komplosu üzerinden ülkemize getirdiği yıkımı, felaketleri yeterince sineye çektik. Zafer sabredenlerin olacaktır”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.