Libya'da 400 'Kaddafi yanlısı' mahkum hapishaneden kaçtı

Libya'da 400 'Kaddafi yanlısı' mahkum hapishaneden kaçtı

Libya'nın başkenti Trablus'ta, çatışmaların hapishane çevresine yaklaşmasını fırsat bilen 400 mahkum Ain Zara Hapishanesi'nden kaçtı.

Trablus polis yetkililerinin verdiği bilgiye göre, çatışmaların hapishane çevresine yaklaşması ile hapishanede şiddet olayları arttı ve isyan çıktı.

Hapishaneyi korumakla görevli gardiyanlar ve koruma polisleri, artan şiddet olaylarından korkarak, mahkumların kapıları açmaya çalışmasına müdahale edemedi. 

Sadece erkek mahkumların kaldığı hapishaneden 400 mahkum firar etti. 

Başkent Trablus’un güneydoğusunda yer alan Ain Zara Hapishanesi'ndeki tutuklular, eski Libya lideri Muammer Kaddafi taraftarı olarak biliniyor.

Kaddafi taraftarları, 2011’de hükümet aleyhine gerçekleşen ayaklanmalar sırasında göstericileri öldürmekle suçlanıyor.

Libya'da çatışmalar

Libya'nın başkenti Trablus, geçen Pazar gününden bu yana UMH'ye bağlı tugaylar arasında çatışmalara sahne oluyor.

UMH Sağlık Bakanlığı'na bağlı Trablus Yaralılar İdaresi'nden yapılan yazılı açıklamada, Pazar günü başlayan ve aralıklarla devam eden çatışmalarda bugüne kadar 47 kişinin öldüğü, yüzlerce kişinin yaralandığı belirtildi.

UMH'ye bağlı İçişleri Bakanlığı tarafından Cuma günü yapılan açıklamada da, tugaylar arasında ateşkes sağlandığı duyurulmuş ancak taraflar arasındaki silahlı çatışmalar Cumartesi günü yeniden başlamıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.