ABD'den Mısır'a: Ateşkesi kabul etmesi için Hamas'a baskı yapılmalı

ABD'den Mısır'a: Ateşkesi kabul etmesi için Hamas'a baskı yapılmalı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ateşkes teklifini kabul etmesi için Hamas'a baskı yapılması gerektiğini ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, esir takası anlaşmasını kabul etmesi için Hamas'a baskı yapılması çağrısında bulundu

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi ile görüşmek üzere Kahire'de bulunan ABD Dışişleri Bakanı Blinken, bölge liderlerini Hamas'a ABD tarafından açıklanan ateşkes önerisini kabul etmesi için baskı yapmaya çağırdı.

Blinken, "İsrail'in üç aşamalı bir ateşkes ve esir değişimi anlaşmasını çoktan kabul ettiğini" ve "Hamas'ın bu anlaşmanın tamamlanmasının önündeki tek engel olduğunu" savundu.

Ancak aralarında Başbakan Netanyahu'nun da bulunduğu İsrailli liderler ABD'nin açıkladığı teklifle ilgili olarak şu ana kadar olumlu bir yanıt vermedi.

Netanyahu, anlaşmaya rağmen Hamas'ı yok edeceklerini belirtti.

Blinken daha önce de İsrail-Hamas görüşmeleri konusunda çelişkiler içeren benzer açıklamalarda bulunmuş ve tepkileri üzerine çekmişti.

ABD bir süredir ateşkes anlaşmasına onay vermesi için Hamas'a baskı yapıyor.

Hamas ateşkes konusunda olumlu açıklamalar yapsa da İsrail'den henüz olumlu bir yanıt gelmiş değil.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum